27.12.2016

2017 Yılının En Çok Beklenen 100 Filmi

76. “Lady Bird”
Yönetmen: Greta Gerwig
Oyuncular: Saoirse Ronan, Laurie Metcalf, Lucas Hedges, Tracy Letts, Timothée Chalamet

Bakalım Greta Gerwig’in ilk yönetmenlik denemesi Lady Bird, 2017’deki favorilerimizden biri olabilecek mi? Maggie’s Plan, Jackie ve 20th Century Women ile yoğun bir yıl geçiren Gerwig 2017’de kamera arkasında adından söz ettirecek. Yarı otobiyografik bir gençlik filmi olan Lady Bird’ün başrolünde Saoirse Ronan yer alıyor. Yönetmenlik söz konusu olunca her oyuncunun aynı başarıyı yakalayamadığı malumken, Gerwig’in Mistress America ve Frances Ha’nın senaryosuna katkıda bulunması beklentileri artırıyor.

75. “Journeyman”
Yönetmen: Paddy Considine (“Tyrannosaur”)
Oyuncular: Paddy Considine, Jodie Whittaker, Paul Popplewell, Tony Pitts, Anthony Welsh

Yıllar geçtikçe, “Yeni bir boks filmi izlemesek de olur” şeklindeki düşüncemiz pekişiyor. Southpaw ve Hands Of Stone gibi istisnalar Journeyman’e biraz daha heyecanla yaklaşmamızı sağlayabilir, zira yönetmen koltuğunda İngiliz aktör ve yönetmen Paddy Considine var. İlk yönetmenlik denemesi Tyrannosaur ile hatırı sayılır bir başarı kazanan Considine boks dramlarına taze bir kan getirirse şaşırtıcı olmaz. Kendisini başrolde de izleyeceğimiz Journeyman’in kolay bir seyir vaat etmeyeceği ise kesin.

74. “Mute”
Yönetmen: Duncan Jones (“Moon”)
Oyuncular: Alexander Skarsgard, Paul Rudd, Justin Theroux, Florence Kasumba, Sam Rockwell

Moon ile son on yılın en iyi çıkışlarından birini yapan Duncan Jones, iyi bir seyirlik sunduğu söylenebilecek Source Code ile pek de başarılı bulunmayan Warcraft filminden sonra neyse ki bildiği sulara geri dönüyor. Mute’un Blade Runner ile Casablanca karışımı bir bilimkurgu/noir olduğu söyleniyor. Netflix’in dağıtımcılığını yapacağı Mute, Sam Rockwell’li Moon ile aynı evrende geçiyor. Oyuncu kadrosunda Alexander Skarsgard, Paul Rudd, Justin Theroux, Florence Kasumba ve yine Sam Rockwell’i var. Hâlâ çekim aşamasında olan filmi büyük ihtimalle 2017’nin sonlarına doğru izleyebileceğiz.

73. “The Florida Project”
Yönetmen: Sean Baker (“Tangerine”)
Oyuncular: Willem Dafoe, Caleb Landry Jones, Macon Blair, Karren Karagulian, Sandy Kane

Starlet’le çarpıcı bir çıkış yakalayan Sean Baker i-phone’la çektiği ham ve sarsıcı dram Tangerine’le adından söz ettirmişti. Baker’ın profesyonel olmayan oyuncularla iyi iş çıkardığı bilinen bir gerçek olduğundan bu aile dramında da bekleneni vereceği konusunda şüphemiz yok. Willem Dafoe’yu da kaçık olmayan “normal” bir karakterde izleyecek oluşumuz iyi haber.