07.08.2018

5. Uluslararası İstanbul Sessiz Sinema Günleri

Sessiz Sinema Günleri 5-9 Aralık’ta

Bu sene beşinci kez düzenlenecek Uluslararası İstanbul Sessiz Sinema Günleri için geri sayım başladı.. Sessiz sinemanın eşsiz örneklerini sinemaseverlerle buluşturan Uluslararası İstanbul Sessiz Sinema Günleri 5-9 Aralık 2018 tarihlerinde gerçekleşecek. Bu yılın teması ise teknoloji.

Sinemanın ilk dönemine adanmış Türkiye’deki ilk ve tek film festivali olarak beşinci yılını kutlamaya hazırlanan festivalin bu yılın programındaki Diva Filmleri bölümünde Asta Nielsen’ın filmleri seyirciyle buluşacak. Nielsen’in yanı sıra sessiz dönemin iki dev ismi Charlie Chaplin ve Buster Keaton da yine programda yer alacak.

Programda ayrıca Polonya’da bulunup geçen yıl restore edilen 1929 Alman yapımı bir Sherlock Holmes uyarlaması Hund der Baskervilles (Baskervillerin Köpeği); Fransız avangart yönetmen Marcel L’Herbier’den 1924 yapımı L’inhumaine (Zalim Kadın / The Inhuman Woman) ve bu yıl ilk kez Sovyet sinemasından 1928 yapımı Oblomok Imperii (İmparatorluk Kalıntısı  / Fragment of an Empire) gibi önemli fakat az bilinen yapımlar yer alacak.