04.10.2016

Kaybedenlerin Yuvası “Umut Apartmanı”

Umut Apartmanı

Kaybedenlerin Yuvası “Umut Apartmanı” TRT 1’de

Türkiye’nin kamu yayıncısı TRT’nin, televizyon ile sinemayı buluşturan iddialı ve uzun soluklu projesi TRT TV Filmleri kapsamında yer alan “Umut Apartmanı”, TRT Ev Sineması kuşağında seyirci ile buluşuyor. Ümit Cihan Canpolat’ın yazıp yönettiği film, 6 Ekim Perşembe akşamı 20.00’de TRT1 ekranlarında olacak.

Babasını tanıma şansı olmadan kaybeden Arif’in babasının yerine koymaya çalıştığı dedesi ile olan duygusal ve sevgi dolu hikayesini anlatan “Umut Apartmanı”nın konusu özetle şöyle:

Arif, babasını tanıma şansı olmadan kaybetmiş, 10 yaşında ve erken büyümüş bir çocuktur. Annesi Makbule ile şehrin merkezinden uzak ve hala mahalle kültürünün izlerini taşıyan bir apartmanda yaşamaktadır. Aynı apartmanda yaşayan ve yaşça kendisinden epey büyük Arzu’ya aşıktır. İlk kez böyle bir duygu yaşayan Arif, ona isimsiz mektuplar göndermekle yetinmektedir. Zamanında onları terk edip gitmiş olan dedesi İhsan bir gün iki görevli eşliğinde getirilir. Dede, Makbule’nin kendisini kabul etmeyeceğini bildiğinden felçli numarası yapmıştır. Numara yaptığını bilen tek kişi Arif’tir…

Yapımcılığını Balkon Sanat Film’in üstlendiği, yönetmenliğini Ümit Cihan Canpolat’ın yaptığı Umut Apartmanı ‘nın senaryosu da yine Ümit Cihan Canpolat’a ait. Umut Apartmanı ‘nın oyuncu kadrosu ise Alp Özer, Fulden Akyürek, Tuna Arman, Ali Yağcı, Yasemin Bozdoğan ve Şehnaz Kalkancı’dan oluşuyor.

Umut Apartmanı

12 Farklı Türde 33 Film “TRT Ev Sineması” Kuşağında

2014 yılında başlatılan TRT TV Filmleri Projesi kapsamında bugüne kadar 33 özgün senaryo film olarak çekildi. Bu 33 film TRT1 ekranlarında “TRT Ev Sineması” adında özel bir yayın kuşağında her Perşembe günü saat 20’de seyircileriyle buluşmaya başladı. TRT bu proje ile Türk sinemasına ve televizyon sektörüne yeni hikâyeler kazandırmayı, genç sinemacıların özgün ve yenilikçi projelerine imkân sağlamayı hedefliyor.

TRT TV Filmleri projesine duyuru sonrasında toplam 864 senaryo başvurusu yapıldı. Bunlardan 599’u değerlendirmeye uygun bulundu. İkinci aşamada alanında uzman, bağımsız senarist ve dramaturglardan oluşan bir değerlendirme kurulu bu 599 senaryoyu tek tek ele aldı.

Bunların içinden komedi, drama, fantastik ve benzeri 12 farklı türde 33 senaryo yapıma uygun bulunarak seçildi. Senaryo yazarları arasında sinema profesyonelleri olduğu gibi, gençler, öğrenciler ya da bambaşka mesleki alanlardan gelen insanlar da bulunuyor.