27.12.2016

2017 Yılının En Çok Beklenen 100 Filmi

72. “Logan”
Yönetmen: James Mangold (“Walk The Line”)
Oyuncular: Hugh Jackman, Patrick Stewart, Boyd Holbrook, Richard E. Grant, Stephen Merchant

Süper kahraman filmlerinin tekrar tekrar çekilmesinin ayyuka çıktığı bir dönemde, Hugh Jackman’ın uzun soluklu Wolverine serisi Jackman’ın 50’sine dayanmasıyla farklı bir yöne meyledecek gibi görünüyor. Patrick Stewart’ın Profesör X olarak son kez döneceği Logan’ın kadrosundaki diğer isimler kötü adam rollerinde karşımıza çıkacak olan Richard E. Grant ile Narcos’tan Boyd Holbrook. Yönetmen James Mangold The Wolverine’de son sahnelere kadar iyi iş çıkarmıştı. Logan’da kendi bildiğini okursa nihayet hak ettiğimiz Wolverine filmine kavuşabiliriz.

71. “Dark River”
Yönetmen: Clio Barnard (“The Selfish Giant”)
Oyuncular: Ruth Wilson, Sean Bean, Mark Stanley

Henüz sinefiller nezdinde Lynne Ramsay ve Andrea Arnold kadar tanınmasa da güçlü dram-belgesel The Arbor ile yürek burkan büyüme öyküsü The Selfish Giant’a bakarak, yönetmen Clio Barnard’ın da benzer bir saygınlık ve ün kazanacağını öngörmek zor değil. Sıradaki filmi buna vesile olabilir. Ruth Wilson ve Sean Bean’i izleyeceğimiz dram-gerilim, Cannes’da gösterilirse şaşırtıcı olmaz. Film, babası öldükten sonra Yorkshire’daki aile çiftliğine dönen bir kadının on beş yıldan sonra çiftlik üzerinde hak iddia edişiyle birlikte gelişen olayları konu alıyor.

70. “Luxembourg”
Yönetmen: Myroslav Slaboshpytskiy (“The Tribe”)
Oyuncular: Bilinmiyor

Birçok yönetmenin ilk filmiyle iddialı olması beklenmez, ancak Ukraynalı Myroslav Slaboshpytskiy yalnızca işaret dilinin kullanıldığı sert filmi The Tribe ile bu gruba dâhil olmaktan uzaktı. Sözel diyalogsuzluğa ve izlemesi zor sahnelerine rağmen uluslararası çapta başarı kazan The Tribe’ın ardından Luxembourg’un da benzer bir atmosfere sahip olması bekleniyor. Filmde Ukraynalı tanınmış oyuncularla amatör oyuncular bir arada. Filmin Çernobil’in Luxemburg büyüklüğündeki yasak bölgesinde çekildiği haberi merakı daha da artıyor.

69. “It Comes at Night”
Yönetmen: Trey Edward Shults (“Krisha”)
Oyuncular: Joel Edgerton, Riley Keough, Carmen Ejogo, Christopher Abbott, Kelvin Harrison Jr

Trey Edward Shults, yönetmenlerin bildikleri sularda yüzmelerinin son başarılı örneklerinden olan Krisha’nın ardından Joel Edgerton, Riley Keough, Carmen Ejogo gibi daha tanınmış isimlerle, yeni It Follows olacağı söylenen It Comes at Night ile karşımıza çıkacak. Henüz filmin gösterim tarihine ilişkin bir açıklama yapılmasa da festivallerde gösterilmesi kuvvetle muhtemel.