23.03.2017

2017’nin En Çok Merak Uyandıran Yerli Filmleri

Her yıl artan sayıda yerli film vizyona girmekte. Fakat bu yapımların çoğu bir filmde olması gereken misyonların çoğuna sahip olmayan, fazlasıyla vasat yapımlar olmakta. 2017 yılı da kuşkusuz yine birçok yerli filmle buluşacak. Peki, kaç tanesi izlenmeye değer, merakla beklenmeyi hak eden yapım bunların? İşte bu liste ile en azından şimdilik belli olan projeler üzerinden bu sorunun yanıtını vermeye çalıştım.

1) İstanbul Kırmızısı

Yönetmen: Ferzan Özpetek

Oyuncular: Halit Ergenç, Tuba Büyüküstün, Nejat İşler, Mehmet Günsür, Çiğdem Selışık Onat, Serra Yılmaz, Zerrin Tekindor, Ayten Gökçer, Reha Özcan, İpek Bilgin, Cemre Ebuzziya, Selim Bayraktar, Tuğrul Çetiner, Şerif Sezer, Nergis Öztürk…

Orhan travmatik bir kayıptan sonra her şeyini kaybetmiş ve vahşi bir yaşama yönelmiş eski bir yazardır. Her şeyi bırakarak Londra’ya yerleşir ve editör olarak çalışmaya başlar. Yıllar sonra İstanbul’a geri döner. Bu geri dönüşün nedeni zamanını Paris, Londra ve Berlin’de geçirmiş ünlü yönetmen Deniz Soysal ile tanışmaktır.

Ferzan Özpetek’in kendi yazdığı romandan uyarladığı filmi merakla beklememek ne mümkün? İtalya’da yaşayan fakat asla Türkiye ile de bağını koparmayan Özpetek, bugüne kadar çizdiği başarılı kariyerini bu filmle de devam ettireceğine en çok da kadroya bakarak kesin gözüyle bakmamak imkânsız. Özellikle romanı okuyanların filmi daha da sabırsızlıkla beklediğini tahmin etmek de güç değil.