27.01.2018

2018’in En Çok Merak Uyandıran Yerli Filmleri

Her yıl artan sayıda yerli film vizyona girmekte. Fakat bu yapımların çoğu bir filmde olması gereken misyonların çoğuna sahip olmayan, fazlasıyla vasat yapımlar olmakta. 2018 yılında da kuşkusuz seyirci yine birçok yerli filmle buluşacak. Peki, kaç tanesi izlenmeye değer, merakla beklenmeyi hak eden yapım olacak bunların? İşte bu liste vizyona henüz girmiş ve en yakın zamanda vizyona girmesi muhtemel olan filmlerden en çok merak uyandıranlardan oluşuyor.

1) Ahlat Ağacı

Yönetmen: Nuri Bilge Ceylan

Oyuncular: Hazal Ergüçlü…

Sinan oldum olası edebiyatla ilgili bir genç adamdır ve yazar olmak istemektedir. Anadolu’da doğduğu köye dönen genç adam kitabını bastıracak parayı bulmak için tüm enerjisini harcamaya başlar ancak babasının geçmişten kalan borçları başına dert olacaktır…

Yerli sinemanın en önemli yönetmenlerinden biri olan, ülkemiz sinemasını tüm dünyaya tanıtan Nuri Bilge Ceylan’ın filminin vizyona gireceği yıl, başka bir yıldır sinemaseverler için. Bu Cannes Film Festivali’nde prömiyerini yapacak film, yakın bir zamanda da bizimle buluşur diye umut ediyoruz.