30.05.2017

En Sevdiğim Hitchcock

13 Ağustos 1899 tarihinde dünyaya gelen Alfred Hitchcock, 29 Nisan 1980’e kadar sürdürdü hayatını. Seksen yıllık ömrüne nice başyapıtlar sığdırdı İngiltere doğumlu yönetmen. “Hitchcock filmlerinden bir tanesini seçer misiniz?” deseler sinemaseverler zorlanacaktır sevdikleri Hitchcock filmlerini “tek”e indirmeye. Ancak biz sorduk, tek film istedik, sinema yazarları da “en sevdikleri” Hitchcock filmini yazdılar. Çoğumuz kalan filmlerden özür diler gibiydik, siz de okurken eminiz ki bunu fark edeceksiniz. Ancak “sevmek” o kadar özel ve öznel bir duygu ki! “En Sevdiğim Hitchcock” işte bu duygudan aldı temelini. 

Listemiz oluştuğunda aynı filmi yazan sinema yazarları olduğunu gördük. Yukarıda da belirttiğimiz gibi sevdiğimiz filmden yola çıkıyoruz ve elbette bazı filmlerin ortak olması doğal. En çok yazılan filmlerden başlayarak sıraladık Hitchcock filmlerini. Aynı sayıda yazılan filmleri de tarih sırasına göre listeledik. 

Dosyamıza katılan sinema yazarı dostlarımıza teşekkür ediyor, bir dahaki dosyamızda buluşmak üzere temennisinde bulunuyoruz. Keyifli okumalar…

Dosyamıza değerli yazılarıyla katkıda bulunan sinema yazarları: Ali Ercivan, Arzu Çevikalp, Burak Göral, Cem Altınsaray, Enes Hadzibegovic, Ercan Dalkılıç, Erdal Küçükarslan, Fatih Yürür, Gökhan Gök, Gökşen Aydemir, Güntaç Bengisu, Hasan Nadir Derin, İbrahim Tosyalı, Kaya Özkaracalar, Kerem Akça, Murat Özer, Müjde Işıl, Numan Serteli, Onur Kırşavoğlu, Seçil Toprak, Tanju Baran, Teksin Begeç, Tuba Büdüş, Tuğçe Madayanti Dizici, Tümer Topal, Zekican Sarısoy.